5 weken voor AGR

o, mijn eerste blog over de aanloop naar de Amstel Gold Race (ofwel AGR). Ik laat jullie iedere week weten waar ik sta met mijn training. Om een inkijkje te geven in de voorbereiding en wat ik vind dat nodig is om de 150 kilometer op 18 april te kunnen uitrijden.

Wat ik al gedaan heb? Nou, de hele winter doorgetraind. Eén keer per week intervaltraining op de rollerbank in de schuur (een uur tot anderhalf uur). Eén keer per week op de mountainbike in de duinen (anderhalf tot twee uur). Volgens schema van zwager Marcel (ex profwielrenner). En wat krachttraining (squatten met Loek op mijn rug) en oefeningen voor de coördinatie. Allemaal om stabiel op de fiets te zitten. Twee weken geleden ben ik weer op de weg gestart om uithoudingsvermogen op te doen. Het is nu zaak om de broodnodige kilometers te maken!

Afgelopen woensdag weer op de fiets naar mijn werk geweest (37 kilometer naar Amsterdam Sloterdijk, via IJmuiden). Was koud ‘s morgen, ongeveer 2 graden! Twee broeken aan, twee shirts, thermo overschoenen en mijn dikke jas. Gelukkig komt de zon snel op en dan is het goed te doen. Terug wind mee langs het Noordzeekanaal. Lekker hoor!!

Vandaag een rit van 3 uur gedaan met mijn zwager Marcel. Hij gaat ook mee de AGR fietsen. We rijden door de duinen van Egmond en Bergen richting Camperduin. Ik zit steeds naar mijn achterband te kijken, heb het idee dat ik op een lekke band rijd! Heb ik nu het ventiel goed dichtgedraaid dat ik vanmorgen mijn banden oppompte? Blijkt niet zo te zijn, mijn gedachten nemen een loopje met me. Het is grijs, een graad of 5. Weer dikke kleren aan, muts onder mijn helm. Heb in beter weer gereden. Er staat nog aardig wat wind merken we als we door de polder de oversteek maken richting Warmenhuizen en Langedijk. Even koffie met appelgebak (om de calorieën aan te vullen Glimlach Emoticon) en daarna via Oterleek naar Stompetoren. Windje van de zijkant, zo eentje waar je net niet lekker van kan profiteren. Marcel geeft even gas en na 500 meter word ik uit het wiel gereden. Lekker hoor….. We steken over naar het Alkmaardermeer en rijden naar Krommenie. En dan, eindelijk (en uiteraard goed bedacht) van Krommenie terug naar Uitgeest en Castricum met de wind in de rug. Rustig pedalerend rijden we de laatste kilometers weg. Eenmaal thuis staat er 85 kilometer op de teller. Dik tevreden, ik voel de conditie verbeteren!

Aankomende week weer naar het werk fietsen en in het weekend een lange rit. Keep you posted!

Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>