4 weken voor AGR, Scooters en Het Kopje  

Nog 4 weken te gaan, afgelopen week weer ruim 150 kilometer op de fiets gezeten, weliswaar verdeeld over twee dagen. Straks moet dat op één dag

Allereerst afgelopen donderdag op de fiets naar het werk geweest. Heen was het mistig, maar met een lichte wind in de rug ging het prima! Enkele keren werd ik voorbijgereden door een scooter. Ik moet dan altijd direct denken aan collega wielrenners die hele stukken achter een scooter aanrijden. Lekker uit de wind. Ik vraag me altijd af hoe ze dat dan doen. Die scooters gaan allemaal minimaal tien kilometer harder dan ik! Hoe ga ik in godsnaam in het wiel komen? Laatst vertelde iemand me dat het alleen kan bij ‘scooters zonder helm’.Oke!Robert1

En ja hoor, als ik al in de haven van Amsterdam fiets, komt er dan eindelijk eentje heel rustig voorbijgereden! Ik pik in en ik kan precies 500 meter lekker in de luwte achter de scooter aan. Dan slaat hij links en moet ik rechts………

Terug is de wind behoorlijk opgestoken en is hij niet gedraaid. Tegen dus. Langs het kanaal prima, maar hoe dichter ik bij huis kom hoe meer de wind me tegen gaat staan. Wel goed voor de benen!

En dan afgelopen zondagmiddag met het mooie weer een training van 2 uur en 40 minuten gedaan. Ik had me voorgenomen om naar het Kopje van Bloemendaal te gaan, de enige ‘heuvel’ in de wijde omtrek. Ik was er al eens geweest maar wist niet precies meer hoe ik moest rijden. Dus met de navigatie op de telefoon aan onderweg. Rijd ik midden door het bos bij Santpoort en Bloemendaal en het enige wat ik hoor is ‘keer om, keer om’!! Overigens nog best lastig te verstaan als je telefoon in je achterzak zit en de wind om je oren suist…

robert 3

Het was even zoeken, maar daar was hij dan eindelijk: Het Kopje. Het is een paar honderd meter klimmen, maar het geeft me wel weer even gevoel in de benen. Oh ja, zo gaat dat ook alweer als je omhoog rijdt! Om vervolgens slalommend tussen de skateboarders af te dalen en om te draaien voor nog een klim. Bovenop stuiter ik alle kanten op door de klinkers en twijfel ik weer even of ik mijn band niet lek heb gereden. Na vier keer op en af en besluit ik weer naar huis te gaan. Mooie rit, de benen voelen steeds beter aan!

Komende week weer een dag op de fiets naar het werk en dan in het weekend weer een lange rit. Een uitdaging gezien het feit dat Roos de komende tien dagen in Thailand is en ik alleen met de kinderen ben. Daar vinden we wel wat op!

robert2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>