2 weken voor AGR: over supercompensatie en intervaltraining

Ik heb deze week ongepland aan supercompensatie gedaan. Supercompensatie doe je normaal gesproken een week voor de koers die je rijdt. Dan neem je zoveel als mogelijk rust en train je heel licht. Ik ben onbedoeld alvast wat eerder ermee begonnen. Ik kan het ook heel goed; rust houden. En ik moet zeggen, de trainingen die ik gedaan heb deze week gingen behoorlijk lekker!

Robert

Twee trainingen heb ik deze week gedaan. Kort en gericht op interval. Eén keer op de mountainbike in het duin, en de tweede training was op de weg richting Bergen aan Zee. Daar heb je vanaf de rotonde een oplopend stuk van één a twee kilometer, met aan het einde een venijnig stukje omhoog. Heb ik twee keer van beide kanten gedaan. Op een zwaar verzet, blijven zitten en dan rustig blijven trappen. Goed voor de macht in de bovenbenen! Is ook goed te zien op mijn app, die ik vaak aanzet als ik ga fietsen. Groene en rode vlakken wisselen zich keurig af.

De eerste keer dat ik ‘omhoog’ reed, haalde ik een wielrenner in die al enige tijd voor mee reed. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat hij in zijn ‘normale’ korte broek en op zijn instappertjes op ‘normale’ trappers (wel keurig met helm) toch een aardig tempo reed. Ik was hem al even voorbij, keek achterom en zag hem nog vlak achter me…… Ik moest nog behoorlijk doortrappen om hem te lossen op de ‘klim’! Zo zie je maar, je kan nog zo’n professionele uitrusting hebben, uiteindelijk zijn het toch de benen die de trappers laten draaien.

Terug door de duinen richting Egmond. Dokkerend over de klinkers voel ik me net Niki Terpstra op de Oude Kwaremont en de Paddenstraat. Op een klein verzet, snel draaien, machtig!

Robert4

Over uitrusting gesproken, ik ben de laatste weken wat aan het experimenteren geweest met mijn kleding. In het begin droeg ik veel mijn dikke ‘winterjas’, maar de laatste tijd draag ik meerdere lagen over elkaar. Eerst vier lagen: beenstukken, zweetshirt, koersshirt met korte mouwen, armstukken, koersshirt met lange mouwen en een ‘windstopper’ (dun jack zonder mouwen die wind tegenhoudt maar wel ventileert). Deze week drie lagen, zonder koersshirt met korte mouwen. Dit gaat goed, het is nog steeds warm genoeg. Je kunt je met meerdere lagen ook makkelijker aanpassen aan de weersomstandigheden. Ik verwacht namelijk dat het over twee weken nog wat fris zal zijn in de ochtend, maar dat de temperatuur zal stijgen in de middag. Kan ik me mooi nog ontdoen van één of twee laagjes!

Robert5

Voor zover weer, komende week nog werken aan de inhoud door langere ritten te doen.

Keep you posted!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>