1 week voor AGR: over de laatste lange training

De afgelopen week weer twee keer op de fiets gezeten. Een korte training om de benen wat los te maken om vervolgens afgelopen zondag een laatste lange training te doen. Om precies te zijn:
· Duur: 4 uur en 40 minuten
· Aantal kilometers: 122,5
· Gemiddelde snelheid: 26,2 km per uur (volgens mijn teller, niet geijkt)
· Aantal pauzes: 2 (één van twee minuten om mijn gevallen krentebol te redden en op te eten en één van een halve minuut om mijn handschoenen weer aan te trekken)
· Aantal bidonnen drinken: 2
· Eten: twee krentebollen met kaas en twee fruitkick
· Zere benen na afloop: zeker

Gestart samen met zwager Marcel voor een rit van 2,5 uur waarbij we via Uitgeest richting Alkmaar, Schagerbrug, Burgervlotbrug, Groet, Schoorl, Bergen en Egmond weer terug in Castricum kwamen. Lekker keuvelen voor de wind en vanaf de helft de wind schuin tegen of helemaal tegen. En er was wind afgelopen zondag mensen! Na 2,5 uur ging Marcel rechtdoor richting Uitgeest en sloeg ik rechtsaf richting Heemskerk, IJmuiden om nog eenmaal het kopje van Bloemendaal aan te doen. En het eerste deel dat ik alleen reed was tegenwind. De benen voelden zwaar en eenmaal aangekomen bij de sluizen van IJmuiden heb ik serieus overwogen om te draaien en weer lekker wind mee naar huis te rijden. Met zere benen en een gangetje van 20 kilometer per uur tegen de wind in…… ik zat niet lekker op de fiets, dan weer de handen boven op het stuur, dan weer in de beugel. Oh ja, dat noemen ze afzien geloof ik…..

Toch doorgereden en na ruim drie uur was ik bij het kopje. Ik omhoog. Auw zeg, na drie uur een klimmetje rijden is toch echt iets anders dan na ruim een uurtje! Met een licht verzetje kwam ik rustig boven, onderweg voorbijgesprint door ziedende veertigers op dure fietsen. Lekker afdalen en beneden omgedraaid om nog een keer omhoog te gaan. En dat ging eigenlijk alweer makkelijker dan de eerste keer. Toch besloten om daarna het kopje te laten voor wat het is en terug te gaan. En terug naar huis had ik eigenlijk geen last meer van de benen. Ik ben er doorheen gekomen en dat geeft veel vertrouwen voor aanstaande zaterdag. Die laatste 27,5 kilometer frommel ik er ook nog wel bij!

Deze week nu echt aan de supercompensatie. Veel rusten en misschien nog een uurtje op de fiets. En dan gaat het zaterdag gebeuren. I’m ready.

Ik heb inmiddels mijn startnummer binnen: mijn nummer is 14571. Zie hieronder ook de mail, mocht ik hem toch nog vergeten dan kan één van jullie lezers hem vast nog doorsturen! Ik moet ook niet vergeten om spelden mee te nemen voor het zichtbaar dragen van het rugnummer. Zal je meemaken, volledig voorbereid en niet kunnen starten omdat je je nummer niet kan zien…….

image001

Als het goed is, ben ik ook te volgen op www.amstel.nl Het lukt me nu nog niet, maar je kunt dan op mijn startnummer zoeken en zien waar ik ben.

Volgende week een laatste blog met mijn ervaringen van mijn rit. Keep you posted!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>