Maandelijks archief: december 2015

Krantenbericht Heerhugowaards Nieuwsblad

Hierbij het bericht wat in het Nieuwsblad van Heerhugowaard is geplaatst.

IMG_8281

Personeel Stichting Flore schenkt aan goede doel
Waarde kerstpakket maakt therapie voor Jamie mogelijk

Heerhugowaard 16 december 2015. De familie van Jamie werd vandaag blij verrast door een flinke gift van Stichting Flore. Adrie Groot, voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Flore overhandigde een cheque ter waarde van € 1.680 aan Stichting Jaimie. Personeelsleden van Stichting Flore doneerden gul de waarde van hun kerstpakket aan dit goede doel. Adrie Groot, voorzitter Stichting Flore: “Stichting Flore is er voor álle kinderen. Kinderen zijn de toekomst, het is mooi om met dit gebaar een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het levensgeluk van een kind dat de pech heeft gehad met een hersenbeschadiging te zijn geboren”.

‘Flore goede doel’ gekozen door personeelsleden
Het is een goede traditie bij Stichting Flore om aan het einde van het jaar alle professionals te bedanken voor hun tomeloze inzet voor de kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Flore biedt de collega’s de mogelijkheid een keuze te maken uit vier kerstpakketten samengesteld met duurzame producten en zo mogelijk ook in deze streek geproduceerd. Dit jaar kon voor de tweede keer ook gekozen worden om de waarde van het kerstpakket te doneren aan een goed doel. Alle personeelsleden zijn in de gelegenheid gesteld om een goed doel aan te dragen. Hier werd flink gehoor aan gegeven. Vijf goede doelen werden genomineerd en allemaal hadden ze als bestemming – hoe kan het ook anders – kinderen. Na de stemming onder alle personeelsleden is Stichting Jamie met de meeste stemmen gekozen tot ‘Flore goede doel 2015’.

Stichting Jaimie

Esther Dijkstra, directeur van basisschool Reflector in Heerhugowaard – één van de 27 Flore-scholen – droeg het goede doel aan. Moeder Marije is blij met dit gebaar en legt uit hoe Stichting Jaimie is ontstaan. “Sophie bezoekt Speelleerplein De Edelsteen. Zij heeft twee broertjes, Jaimie en Dex. Jaimie heeft een collageen afwijking waardoor hij (helaas) aan het einde van de zwangerschap een hersenbloeding heeft gehad. Door zijn hersenbeschadiging vindt er geen “normale” ontwikkeling plaats van zijn hersentjes. Inmiddels is hij al vier jaar, maar kan hij bijvoorbeeld nog niet zelfstandig zitten of zijn hoofd langdurig rechtop houden. Het is nog onduidelijk hoe hij zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

Wat wel duidelijk is dat er veel kostbare therapie nodig is om Jaimie te kunnen laten ontwikkelen. Hierdoor hebben wij eind 2014 Stichting Jaimie opgezet. Het grootste doel hiervan is om zijn levensgeluk te vergroten. Met de Stichting proberen wij geld in te zamelen om bovenstaand waar te kunnen maken. Wij waren dan ook enorm blij dat Stichting Jaimie het ‘Flore goede doel 2015’ mag zijn. We sparen nu voor een ‘innowalk’, dat is een soort fiets die benen van Jaimie laat bewegen. Deze oefeningen zijn bevorderdijk voor zijn hele gestel. Een mooi apparaat dat € 15.000 kost en ook niet vergoed wordt door de verzekering. We zijn er nog niet, maar de bijdrage van Stichting Flore is een welkome aanvulling op dit spaardoel”. Voor meer informatie: www.stichtingjaimie.nl Doneren mag natuurlijk altijd: bankrekeningnummer NL97RABO0300653786, t.n.v. Stichting Jaimie.

Stichting Flore schenkt aan goed doel, Stichting Jaimie

Super mooie actie van Stichting Flore (Sophie haar school is onderdeel van deze Stichting net als haar oude school).
Het personeel kon kiezen uit een kerstpakket of het geld doneren aan een Goed Doel. Stichting Jaimie is voor dit jaar gekozen als Goede Doel. De woensdag voor de kerstvakantie mochten we op Sophie haar school, De Edelsteen, een cheque in ontvangst nemen!! Sophie was de dag van tevoren langs alle units gegaan om te vertellen wie haar broertje Jaimie is, dat hij gehandicapt is en ook waarom. Ze heeft ook verteld wat er allemaal gedaan wordt met Jaimie qua spelletjes, de trip naar Curaçao,etc. Super stoer dat ze dit wilde doen, en zo was het gelijk iets meer duidelijk voor de kindjes waarom wij de volgende dag zouden komen.
De volgende dag zat Unit 2 van de school bij elkaar om ons te verwelkomen. Ze hadden een schitterend lied voorbereid met zn allen, Zo Bijzonder van kinderen voor kinderen. Super gaaf!!!
En dan de cheque, een geweldige opbrengst van maar liefst €1680 euro. Echt super super gaaf, onwijs blij zijn wij met deze actie! Het doel is helder en op deze manier zijn we weer een stukje dichterbij de realisatie van de InnoWalk voor Jaimie.
IMG_8275
En als klap op de vuurpijl ook nog een mooie vermelding in het Nieuwsblad van Heerhugowaard.
IMG_8547
Echt geweldig allemaal! En zo fijn dat al deze mensen hun kerstpakket opgeofferd hebben voor Jaimie, Stichting Jaimie.
Onwijs bedankt allemaal!!
Lieve groet Marije, Jack, Sophie, Jaimie en Dex
IMG_8247

De Innowalk! Nieuw doel van Stichting Jaimie

Het volgende doel voor Stichting Jaimie is bekend. We gaan sparen voor de Innowalk!!

Jaimie heeft begin van het jaar een proef mogen doen met de Innowalk. Hij heeft een aantal weken bij ons in huis mogen staan zodat we alle tijd hebben gehad om het apparaat uit te proberen. Het is kort gezegd een gemotoriseerde loopmachine. (meer informatie https://www.youtube.com/watch?v=94FYZ4_TR2M)

Jaimie vond het fantastisch om erin te zitten of staan. Het gaf hem echt een boost!! Hij kon er wel een uur in zitten, spelend op zijn blad. Heerlijk om te zien. Maar dat is niet het enige voordeel van dit geweldige apparaat, oa verbetering van de gewrichtsmobiliteit, motorische ontwikkeling, been spieren, stoelgang, energie level, veel helderdere blik, meer aanwezig, beter slapen, beter drinken. Je zag zelfs zijn romp veranderen als een echt kinderrompje. Dat kwam ook weer omdat hij ook beter ging eten, zelfs minder kwijlen. Kortom alleen maar voordelen, geweldige voordelen! 

IMG_5352

Maar dan het nadeel, het enige nadeel, maar wel een heel groot nadeel. Het apparaat kost €15.000 en wordt niet vergoed door onze zorgverzekering (ook niet bij een andere zorgverzekering helaas). Het doel van Stichting Jaimie voor nu is om geld bij elkaar te krijgen om dit fantastische apparaat te kunnen aanschaffen voor Jaimie.

Zou jij ons hierbij willen helpen?? Dat zou geweldig zijn. Elke euro is welkom. Donaties kunnen gestort worden op 
IBAN NL97RABO0300653786, t.n.v. Stichting Jaimie.
Mocht je andere ideeën hebben om dit doel te realiseren kan je contact opnemen via info@stichtingjaimie.nl of via marijebeers@gmail.com.

Meer informatie zie https://www.facebook.com/StichtingJaimie

Einde 2015 nadert

Hallo Allemaal!

Het is al even geleden dat wij van ons hebben laten horen. Wat een jaar is dit geweest, 2015. We hebben STICHTING JAIMIE gelanceerd, we hebben diverse acties gehouden, we zijn naar Curaçao geweest waar we vreselijk veel hebben mogen halen. Een fantastische tijd.

DSC_6841

Jaimie is inmiddels 4 jaar geworden wat betekende dat hij “klaar” was bij Abeltje op Heliomare en we op zoek zijn gegaan naar een nieuwe school. Hij is gestart bij de Vijfhoek in Heiloo.

Eind 2014 zijn we verhuisd zodat we mogelijkheden konden creëren voor Jaimie gelijkvloers en medio september is de verbouwing van start gegaan.

Maar los van dat zijn we achter de schermen ook zeker nog wel met de Stichting bezig. Het bedenken van nieuwe plannen, het uitwerken van bestaande plannen, zoals bijvoorbeeld Alkmaar City Run 2016 waar we met een team willen lopen voor de Stichting, maar ook nieuwe plannen die gesmeed worden.

FullSizeRender

Begin dit jaar hebben we een aantal donatie bussen op diverse plekken mogen plaatsen en daarvan hebben we er recent 2 van opgehaald. Bij Sneakers in Heerhugowaard en bij Theo Schilder in Alkmaar. Dit heeft de Stichting €140 op mogen leveren. Super bedankt voor ieder die hier aan heeft bijgedragen.
Er staan nog een 2tal bussen, bij de Rotonde (schoenmaker) in Heerhugowaard/middenwaard en bij Vivant Groenland in Schagen/Makado.

Met Jaimie gaat het goed. Hij maakt nog steeds vooruitgang, hele ieniemienie stapjes, maar super mooi om te zien! Heerlijk blij ventje die super happy kan zijn met zijn grote zus Sophie en zijn klein broer Dex. Ze kunnen lekker ravotten met zn drietjes, maar ook weer super lief zijn met elkaar. Dex verzint het telkens weer waardoor Jaimie grote lol heeft. Sophie doet er nog een schepje boven op! Heerlijk genieten.

IMG_7886

Ook voor dit jaar weer bedankt voor jullie bijdrage aan Stichting Jaimie. Op naar 2016!! Hopelijk weer een jaar met nieuwe mogelijkheden voor Stichting Jaimie en met name voor Jaimie zelf.

Liefs van ons